Костадин Костадинов: Целта на „Възраждане“ е да стане първа политическа сила

в България

„Възраждане“ ще се яви самостоятелно на изборите, както сме правили досега.

Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов по БНТ.

Целта ни е да спечелим изборите. Според социологически проучвания, които ние имаме, „Възраждане“ е първа политическа сила. Ако погледнете резултатите от 2017 до изборите през ноември 2021г. винаги нашите резулати са минимум два пъти по-малко, отколкото излизат при гласуването. Отиваме на избори с обещание, че няма да се променяме и това, което сме правили досега ще продължим да го правим. Всичко, което сме обещали, че ще направим, го правим. Бяхме най-продуктивната партия в парламента, въпреки че сме най-малката, посочи Костадинов.

Отиваме на избори като на референдум – дали искаме да бъдем свободна и независима държава, или дали искаме България да бъде унищожавана. Ако спечелим изброите, няма да въведем еврото. Ще променим и закона за референдумите, отбеляза още лидерът на „Въразждане“.

Костадинов коментира и темата с газа.

Позицията ни е, че трябва да има газ. А газът не се влияе от евроатлантическите ценности. Предишното правителство действаше в интерес на САЩ. Защо никой не говори за зависимостта от САЩ към ток, а се говори само за „Газпром“. Нормално е да се търси предоговаряне на взаимоотношенията с „Газпром“, но въпросът е на каква цена, каза още той.

Лидерът на „Възраждане“ не очаква съществени промени в политиката от служебното правителство. И добави, че на България й трябва самостоятелно и независимо правителство, което да осигури независима енергийна политика.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар