Летището в Багдад отново е под ракетен обстрел

в Свят

Районът на международното летище в Багдад е подложен на ракетен обстрел. За това съобщи телевизионният канал Al Sumaria, позовавайки се на източници от иракските правоохранителни органи.

Според тях ракета е паднала в опасна близост до международното летище. Все още няма информация за последиците от атаката. След обстрела в града се чуха сирените за въздушна атака, съобщи БГНЕС.

На 6 септември летището в Багдад беше ударено от три ракети, една от които експлодира на паркинг за граждани, като повреди четири превозни средства. Тогава нямаше информация за пострадали и жертви.

Според местните служители по сигурността целта на подобни атаки е военното летище, където се намират американските и иракските войски.

През последните месеци иракските бази, където бяха разположени или продължават да бъдат разположени чужди войски, предимно американски, както и американското посолство в Багдад, многократно са били подлагани на ракетни атаки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар