Марешки оповести как България може да се превърне в икономически тигър

в България

„Аз показах, че проблемът с горивата може да бъде решен. Срещу този проблем трябва да излезе държавата с нейната мощ“.

Това каза в студиото на „Панорама“ пред БНТ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод предложението за държавни бензиностанции.

По негово мнение дори и да има малка корупция, няма цената да достига до размерите, които достига в момента в бензиностанциите.

Веселин Марешки: Аз като частник съм спечелил много и сега моята кауза е държавата да спечели, хората да спечелят. Може би аз съм единственият идиот, който от своя бизнес, може да си вкара силен конкурент и да почне да губи.

„Инвестицията в държавни бензиностанции, ако бъде направена правилно, ще бъде най-добрата инвестиция в тази държава за целия преход. Това ще са най-добре похарчените български левчета за последните 30 години. Тази инвестиция би помогнала ва България да се превърне в един тигър не само на Балканите, в Европа, икономически, а и в целия свят, а на хората ще им се вдигнат доходите. Категоричен съм за това, но инвестицията трябва да е много правилно направена и преценена. Ако това се случи, цената на бензина може да бъде 1,40 за литър“, разкри Марешки.

За предложението му да ръководи проекта обясни, че е било като опция за държавата, ако иска да направи нещо добро за хората.

„Ние не подкрепяме свалянето на ДДС. От това няма никаква полза. За мен това е една голяма грешка, която може да продъни бюджета. Хубаво е, че казват, че това е временна мярка. Надявам се, когато се види, че тази мярка не работи, да бъде отменена“, добави депутатът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар