Мая Манолова: Чух, че Каракачанов иска да застане пред мен, с какви очи?

в България

Мая Манолова: Чух, че Каракачанов иска да застане пред мен, с какво очи? Мая Манолова слезе на нивото на Каракачанов и му отговори.

Чух, че вицепремиерът „патреот“ Каракачанов днес по БНТ, в пристъп на необуздана словесна агресия, е изсипал куп лъжи и сексистки обиди в опит да излъска позацапания си имидж на удобна патерица на Борисов. Чух, че обявил за себе си, че не бил идиот и държал на армията. Нека да попитаме българите! И армията! Чух също, че ме предизвиквал да застана срещу него. Ще застана, да. 🛒Без жълта торбичка от хипермаркет и без синя каска – любимите му атрибути, с които позори армията от години. Ще застана срещу него на изборите. Както го направих и срещу началника му Борисов в София – фронтално. Защото начинът да разобличим особено наглите политици като Каракачанов, е фронтално на избори. Пред очите на народа. И в ръцете на народа.
Нагло интервю на министър на отбраната и шеф на партия, станала известна с активисти, които въртят позорна търговия с българско гражданство и финансиране на приближени НПО с парите на народа.

Самозабравил се политик, който се сети да се хвали с 10 % увеличение на заплатите в армията на година 100 дни преди изборите. Но дума не каза в студиото за над 500 лв. увеличение на собствената си заплата, ей сега, за Коледа. И няколко пъти по толкова за последните 8 години, откакто е обилно нахранен на държавната софра. Дали, г-н „патреот“, ще дадете на всеки български войник и офицер по 500 лв. за Коледа, колкото ще вземете Вие?

А Каракачанов ще ги вземе, заедно с целия чиновнически кръг в правителството и парламента, защото е един заслужил радетел на армията, защото се полагат коледни бонуси на партийните калинки във властта, защото участието на висшите чиновници в държавни бордове е изморителен труд. И защото партийната субсидия се полага по 8 лв. на глас. А на войника заплатата ще се увеличава с 10 % годишно. И министърът, вместо да се гръмне заради тази подигравка, се гордее в държавния ефир с нея.

Ще ги вземе министърът тези наднормени увеличения, понеже Каракачанов „държи на армията“.
Превъоръжаването на армията, с което този човек се хвали, след като 8 години заедно с ГЕРБ във властта управлява обилни парични потоци от държавната хазна към партийната си каса, все още не е факт. На практика нито пилотите са в нови самолети, нито сухопътните войски са с нова техника, произведена от родни фирми, нито корабите на флота са нови.
Чух един арогантен агент на ДС, който се сети за самочувствието на българския войник 100 дни преди изборите. А как ли се чувства българският войник като гледа министъра си в многобройните колажи във Фейсбук?!

Г-н Каракачанов, правилно питате как да бъдат раздадени парите на хората – то е очевидно, че не знаете как. С жълтата торбичка не става.
Твърдя, че с ускорението, с което правителството на началника Ви Борисов може да осигури 1 млрд. лв. за превъоръжаване, със същото ускорение трябваше да направи още две неща – да осигури 1 млрд. лв., колкото обеща Борисов, за подкрепа на над 300 хиляди малки и средни фирми да запазят хората на работа. И да осигури още 1 млрд. лв. за здравни мерки и подкрепа на болниците, лекарите, сестрите и пациентите в Ковид кризата. Защото линейки, апарати, чаршафи и консумативи в отделенията, медицински хеликоптери и по 1000 лв. за лекари и сестри няма.
Не се хвалете с 375 млн. лв. за Ковид кризата. Не стигат. ЕК ви даде 1,5 млрд. лева, а хора загиват от хаоса на Вашето управление на болничните стълби.
Твърдя още, г-н „патреот“, че не справедливите искания на майките от „Системата ни убива“ са „ултралибералният марксизъм“, а престоят Ви във властта, който ще свърши след 100 дни. Тогава са изборите. Дотогава Вашето правителство ще изхарчи още 5 млрд. лв. предколедно.
Нормално харчи 4 млрд. лв. месечно, но тази година декември ще е щедър – 9 млрд. лв. От тях за армията и военните колко, г-н министър? И колко за коледни бонуси? Това защо не го казахте днес на нашите войници, офицери и техните семейства. И на народа?!

Търпение, български воини, след 100 дни този човек вече няма да е политическият символ на армията ни. Вижда се краят на позора. Цялата политическа класа на ГЕРБ и лично Борисов трябва да Ви се извини за това политическо петно!

Времето им изтича. А що се отнася до модернизацията на армията – аз не съм против модернизацията. Тя ще продължи. По-ускорено. Прозрачно. С доблест. И с участие на българския бизнес в този процес на модернизация и щурм към достойнството и бойната чест, който освен ангажимент към НАТО е преди всичко дълг към народа ни. И то от десетилетия.

Ние ще добавим, че Мая Манолова не трябва да отвръща на удара на имперското зло и да се принизява да спори с един войник, който не ходил в казармата дори. И ако Каракачанов търси предизборен популизъм най-вероятно ще бъде сразен от Мая Манолова, защото тя говори с факти, a не с омраза, защото народът е с нея, a не с него и силата с теб e Мая. Нека всички пожелаем на Мая Манолова ”нека силата да бъде с теб”! Както се казва в един филм където хората се борят с имперското зло.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар