Мерките срещу коронавируса, които се взимат, са, за да се демонстрира държавно присъствие, нищо повече

в България

Огромен брой хора изкарват изключително леко симптомите на болестта и те не влизат в бройката, която се обявява официално като заразени с коронавирус.

То няма и как да се включат, тъй като те изкарват болестта на крак, не се обръщат към здравните власти и не се регистрират.

Процентът на починалите хора се изчислява на база регистрираните болни, на база на тези, които са изследвани.

Това коментира в ефира на Нова тв доц. д-р Андрей Чобанов.

Ако всички в България се заразят, то 10% от тях ще имат ясно изявена симптоматика на заболяването, а останалите няма дори да разберат, че са се преборили инфекцията, коментира доц. Чобанов.

Огромният брой вируси е изключително чувствителен на всички фактори в околната среда – като се почне от кислород, светлина, топлина и какво ли не. Казано по друг начин – няма как вирусът да просъществува на повърхността на масата в продължение на половин час и всеки, който го докосне, да се зарази. Той живее изключително малко – въпрос на минути е, коментира той.

Принципът на всички тези демонстрации, като се започне от с пълните маскировъчни екипи, които са за особено опасни инфекции в случай на спорообразуващи бактерии, е същия като нощната стража в средновековните градове. Нейната основна функция е била да демонстрира, че държавата е там. Тя друга работа няма. Тя дори вдига нарочно шум около себе си, демонстративно. Идеята й не е била да хваща престъпници през нощта, а хората да имат усещането, че има държава. Горе-долу такива са мерките, които се взимат срещу коронавируса, защото така държавата не може да бъде обвинена, че не е взела никакви мерки, обясни доц. Чобанов.

На границите не е заловен нито един болен с термокамери, но заразата преминава, нали. Просто хората развиват симптомите после, допълни той.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар