Най-стабилните банки обмислят сливане

в Новини

Акциите на Credit Suisse и UBS поскъпнаха значително след като излезе непотвърдена информация за тяхното сливане. Акциите на първата поскъпнаха с 1.7%, а втората – с 1.2%. Проектът за обединението, наречен Signal, вече бил договорен с швейцарския финансов министър Уели Маурер, а органът за банков надзор Finma също е дал предварително одобрение, съобщава онлайн изданието Inside Paradeplatz, позовавайки се на вътрешен източник.

Евентуално сливане ще доведе до съкращения в двете банки между 10% и 20%, което представлява близо 15 000 души в цял свят.

Официален коментар до момента няма нито от Credit Suisse, нито от UBS.

Подобна сделка е много трудна, коментират икономисти. „Регулаторите биха били най-голямото препятствие, тъй като изискванията са толкова по-строги, колкото по-голяма е банката", казва Андреас Вендити, анализатор от Vontobel, цитиран от Bloomberg.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар