Отрязахме Меркел. Ски курортите остават отворени

в Новини

Ски курортите у нас ще останат отворени. България отхвърли предложението на германския канцлер Ангела Меркел зимните курорти в Европа да бъдат затворени, за да се ограничи разпространението на COVID-19. Франция и Италия вече подкрепиха предложението.

Берлин поиска от Европейския съюз да бъде постигнато всеобщо споразумение, с което да се отложи старта на зимния сезон поне до началото на месец януари. Канцлерът Ангела Меркел заяви, че се полагат усилия за постигане на общоевропейско решение в тази насока.

Българското министерство на туризма обаче отговори, че Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, тъй като още през октомври са били направени сериозни инвестиции в противоепидемичните мерки, предаде Нова ТВ. Според мерките туристите задължително трябва да носят предпазна маска, когато са в кабината и на лифт станциите.

Обещанията на властта у нас са бизнесът да отвори на 21 декември, когато изтича триседмичният мек локдаун.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар