От „Булгаргаз“ предлагат по-ниска цена за газа през август

в Новини

От "Булгаргаз" предлагат от 01 август 2020 г. цената на природния газ да е в размер на 18,67 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Тя в сравнение с утвърдената за юли 2020 г. цена, е по-ниска с 2,25% или с 0,43 лв./MWh.

Това гласи актуализирано предложение на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване от КЕВР на цена на природния газ за август 2020 г.

Депозираната от дружеството в КЕВР на 10 юли 2020 г. предложна цена на природния газ за август 2020 г. е в размер 19,52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия (ЗЕ, чл. 30, ал. 1, т.7). Тя е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващи компоненти, поради липсата на отчетна информация към момента на внасяне на заявлението.

От КЕВР са публикували и предложение цената за м. август 2020 г. да бъде съобразена със стойността на спотовия компонент към 31 юли 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар