Още една авиокомпания възобновява полетите си до София

в Новини

Qatar Airways обяви възобновяването на полетите си от София. Това е 100-ната по ред възстановена дестинация за авиокомпанията. Полетите ще се обслужват от AirbusA320 с 12 трансформиращи се в легла кресла в Бизнес класа и 120 икономична класа места.

Три седмични полета София-Доха с междинно кацане в Букурещ, стартират от 16 октомври, след дългоочаквано вдигане на забраната за полетите от румънските власти.

С добавянето на София и Букурещ, авиокомпанията ще има възстановена мрежа от 100 дестинации и 700 полета седмично до шест континента. Националният превозвач на Катар има сериозни позиции на нашия пазар с редовни полети по линията София –Доха вече 9 години (първият редовен пътнически полет беше осъществен на 14 септември 2011 г.).

“Щастливи сме да възстановим полетите си до София и да имаме възможността да посрещнем българските пътешественици отново на борда на нашите самолет. Пътуващите могат отново да се насладят на несравнимо изживяване на борда и да достигнат до 100 дестинации, които в момента авиокомпанията оперира през Най-доброто летище в Близкия Изток –Международно Летище Хамад. Qatar Airways не прекъсна полетите си по време на панденията по линиите, които позволяваха това. С над два милиона превозени пътници, всички те нуждаещи се да се приберат при семействата си в изключително несигурните последни месеци, авиокомпанията е най-големият и най-опитният според статистиките на Международната асоциация за въздушен превоз авиопревозвач", каза мениджърът на QatarAirways за Югоизточна Европа, Ферит Аксун.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар