Още седем на съд за убийството на френския учител в Париж

в Свят

Още седем души, включително двама непълнолетни, са се явили пред съдия в рамките на продължаващото разследване на убийството миналата седмица на френския учител Самюел Пати, заяви представител на френската прокуратура за борба с тероризма, предаде Ройтерс.

Пати бе обезглавен на 16 октомври посред бял ден недалеч от сградата на училището в парижко предградие, в което е преподавал. Убиецът, 18-годишен чеченец, бе застрелян от полицаи.

Според следователи целта на тийнейджъра е била да накаже учителя заради това, че е показал карикатури на пророка Мохамед в час при обсъждане на темата за свободата на изразяване, предаде БТА.

Убийството шокира Франция и накара хората да си спомнят атаките срещу сатиричното издание "Шарли ебдо", чиито офиси бяха нападнати, след като публикува карикатури на пророка Мохамед.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар