Плевнелиев намекна за бъдещ завод на VW у нас

в Новини

В хода на двегодишни преговори с "Фолксваген" ние обсъждаме различни възможности за инвестиции – компанията например може да отвори Център за развойна дейност в страната. Това заяви днес преди репортери бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

В него могат да работят вероятно от три до пет хиляди човека. Ако ние направим такъв център, нека сметнем – във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем – десет хиляди лева, посочи Плевнелиев.

,,Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и "Фолксваген". Силата на България е в таланта на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове. През следващите седмици три компании от ранга на компанията "Бош", която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната'', коментира още Плевнелиев.

,,Концернът "Фолксваген" вече официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция. Причината от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция'', каза Плевнелиев.

Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни – за справка Либия, но не само. За нас това не означава, че "Фолксваген" ще прави завод в България – такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, подчерта бившият президент.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар