Протестът прогони страха, който беше налегнал всички. Цялата световна преса обърна погледите си към България

в България

Докато стотици демонстранти все още са пред сградата на БНТ, вътре своето мнение за протестите изказа един от „Отровното трио“ Арман Бабикян.

Ето какво заяви Бабикян:

Протестът свърши нещо много голямо, прогони страха, който беше налегнал всички. Прогони мълчанието, прогони онова удушаващо усещане, че ще бъдеш уволнен, набеден, окалян, оплют. Тези наплъстени страхове бяха изритани. Това заяви в „Панорама“ един от организаторите на протестите Арман Бабикян.

На въпрос дали се е разделил протестът Бабикян заяви: „Протестът е на всички хора“.

„Оставката на Бойко Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии. Това е огромният обем недоверие, който се стовари върху тях за 100 дни. Това е един от резултатите, освен че цялата световна преса обърна погледите си към България“, коментира Бабикян.

„Големият резултат е, че всъщност в момента имаме един човек, който стои и преценява дали репутацията на България да пострада още два, пет, шест дни. Дали пък новият механизъм, за който Германия настоява – върховенството на закона и борба с корупцията и срещу това от новия огромен пакет пари. Или да пострада още повече партията му – ГЕРБ. И всичко това срещу още един ден власт, още един ден власт. От другата страна на кантара стоим – ние, тези 66%, които отчаяно заявихме 100 дни подред, че този човек е начело на автократична власт и всички останали, които са негови поддръжници и намаляват, намаляват… Репутацията на България намалява, шансовете да получим пари или инвестиции намаляват, а ние броим дните на някакъв човек“, заяви още Бабикян.

На въпрос дали ще създаде партия Бабикян отговори: „Непрекъснато ми задават този въпрос. Започвам да се замислям. Лично не мога да взема решение. Лично сам нямам намерение да правя партия. Сам човек нищо не може да направи“.

„За мен е хубаво, че много хора, над 60% не просто разбраха какво се случва в България, а решиха да го кажат и да го подкрепят. Оттам нататък въпроса кой е на улицата и кой не е – да, това не е протестът на гладните, но е протестът на унизените и на онези, които не искат да живеят в миналия век. Това са хората, които искат икономика на знанието, искат морала на ЕС, а не просто еврофондовете му, искат правосъдието на ЕС, искат антикорупцията на ЕС“, посочи още Арман Бабикян.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар