Проф. Огнян Герджиков: В цял свят се краде, въпросът е това да става в прилични рамки

в България

В цял свят се краде, въпросът е това да става в прилични рамки.

Ако президентът има подобни сигнали, трябва да сезира компетентните органи.

Това заяви бившият служебен премиер на България и председател на 39-ото Народно събрание проф. Огнян Герджиков в предаването „Карай направо“ по Нова телевизия.

Бившият служебен премиер призна още, че не му харесва напрежението между президента и премиера, пише Novini.bg.

„Ние имаме двама мачовци, двама силни мъже, не, че трябва да пеят в хор, но президентът трябва да си наложи да бъде малко по-обединителен като поведение“, коментира Герджиков.

В навечерието на 24 май бившият служебен премиер не скри болката си, че водещото място на пазара в образованието е довело до много ниско ниво. „Просто ми е жал и побеснявам. Гледат на студента, като на касичка“, каза преподавателят по право по адрес на ръководствата на университетите“, каза проф. Герджиков.

Герджиков добави, че наблюдението му е особено от провинциалните ВУЗ-ове, където ръководството не позволява да се пишат слаби оценки на студентите. „Слаби, полуграмотни, нивото е много тъжно. Не мога да се побера в кожата си“, изрази впечатленията си за студентите.

„Ние имаме нужда от повече държава, държавата абдикира от много места. Не може пазарът да бъде водещ във всичко“, отсече Герджиков, като посочи, че особено с пълна сила това важи за образованието и здравеопазванието.

Огнян Герджиков призна, че му харесват напоследък действията на органите на реда и прокуратурата, и че харесва главния прокурор Иван Гешев. „Харесва ми. Гледам и това, което прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Остава и съдът, като стигне дотам, да си свърши работата, както трябва“, коментира професорът.

„Да се управлява никак не е просто. Аз не искам власт“, категорично заявява проф. Герджиков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар