Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс: Управляващите се подготвят за служебна победа

в България

Президентът Румен Радев налага вето върху част от промените в Изборния кодекс.

Това обяви държавният глава в обръщение към народа предаде репортер на Novini.bg.

Тези промени имат ясната цел да гарантират служебна победа на управляващите на предстоящите избори, подчерта Радев.

Припомняме, че на 17 септември парламентът прие глacyвaнeтo нa cлeдвaщитe избopи – peдoвни или пpeдcpoчни – дa мoжe дa ce ocъщecтвявa пo двa нaчинa – мaшиннo или c дoбpe пoзнaтaтa xapтиeнa бюлeтинa.

Уважаеми сънародници, трите месеца на многохилядни национални протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор са свидетелство за дълбока криза на демокрацията. Сондажите регистрират рухналото обществено доверие в управляващите. Знаете, че изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължаваме напред. Отказът на властта да чуе гласът на гражданското удължава агонията. В тази ситуация кабинетът не управлява, а търси избягването на политическата и правна отговорност за многобройните скандали, белязали последните години, заяви държавният глава.

Според него глава посегателството върху Изборния кодекс е подчинено и мотивирано със същата цел – именно бягането от отговорност от страна на управляващите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар