Радев: Няма значение какво говори Борисов, всичко е във вреда на него и партията му

в България

Отдавна няма никакво значение какво говори бившият министър-председател, всичко е в негова вреда и във вреда на неговата партия.

Най-после той трябва да го осъзнае.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за злоупотреби с Конституцията, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че „нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и служебния кабинет така, както Румен Радев“.

„Радев води война срещу демокрацията, това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“, добави зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Държавният глава не пожела да продължи с коментар по темата.

Румен Радев бе в Сливен за отбелязването на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Президентът посети къщата-музей „Хаджи Димитър“. Той бе посрещнат от кмета на града Стефан Радев, областния управител Минчо Афузов и представители на клуб „Традиция“.

В страната ни има все повече активни хора, които искат да променят България към по-добро – към по-справедливи, по-прозрачни отношения между държава и бизнес, между държава и общество и са готови да изискват повече от политиците, каза Радев по време на среща с представители на бизнеса, образованието, здравеопазването и културата в Сливен, на която присъства и областният управител Минчо Афузов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава бе на посещение в града, придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Образованието трябва да бъде стратегически национален приоритет, подчерта президентът по време на срещата. Според него е необходимо да се обмислят варианти за предоставяне на повече възможности на завършилите средното си образование да продължат професионалното си обучение, за да постигнат успешна реализация. Кадровият дефицит за бизнеса може да бъде преодолян именно с по-добро и съобразено с нуждите на бизнеса образование като се отчита и необходимостта от предоставянето на атрактивни възнаграждения, заяви още държавният глава.

По време на разговора си с президента земеделски производители отчетоха, че европейските субсидии в селското стопанство у нас не се разпределят справедливо и равномерно. Държавният глава изтъкна, че целта на субсидиите дребните производители да станат по-конкурентоспособни не е изпълнена и дори са се превърнали във фактор за изостряне на неравенствата в сектора. Държавата следва да гарантира прозрачна и предвидима бизнес среда, посочи още президентът.

По думите му така страната ни по-успешно ще привлича чуждестранни инвестиции, което да допринесе за повишаването на жизнения стандарт у нас. По време на срещата представителите на бизнеса изразиха и надежда, че 46-ото Народно събрание ще прекрати практиката за прокарване на лобистко законодателство и облагодетелстване на отделни фирми за сметка на други.

Източник: Епицентър.бг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар