Руска компания разработва лекарство и ваксина срещу коронавируса

в Свят

Руска биотехнологична компания съобщи, че скоро ще завърши клиничните изпитвания на лекарство за пациенти, заразени с новия коронавирус, предаде Би Ти Ви.

Медикаментът първоначално е бил разработен да лекува ревматоиден артрит, но след това е показал добри резултати като потенциален лек за COVID-19, пише в сайта на компанията.

Лекарството скоро ще получи лиценз за продажба и масовото му производство ще започне през юни. Компанията също така разработва нова ваксина срещу новия коронавирус. Клиничните тестове върху ограничена група пациенти обаче няма да започнат по-рано от ноември, съобщи изпълнителният директор на фирмата Дмитрий Морозов.

Русия съобщи за 8 764 нови случая на COVID-19, което е най-ниският брой заразени от 2 май насам. С това общият брой на инфектираните в страната става 308 750 души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар