Световната икономика спря

в Свят

Световната икономика на практика е спряла. Това заяви директорът на МВФ Кристалина Георгиева, цитирана от Блумбърг.

Повечето страни по света вече обявиха, че подкрепят допълнителна финансова подкрепа за своята икономика. От Международния валутен фонд обявиха, че са готови да подкрепят различни икономики.

„Досега не сме виждали икономиката да спре. Това е по-тежък период от този на финансовата криза и ние работим по решения“, заяви Георгиева.

Според нея е важно политиците да разберат, че опазването на общественото здраве и връщането на работните места вървят заедно. До сега не е имало толкова много държави, които да търсят подкрепа от МВФ, която се предоставя в рекордно кратки срокове.

МВФ вече реши да увеличи капацитета за реакция при извънредни ситуации от 50 на 100 млрд. долара, което ще позволи на страните да получат два пъти повече средства от фонда. Финансовата подкрепа цели да подкрепи домакинствата и фирмите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар