Световна компания премахна длъжностите

в Новини

Alibaba Group отменя длъжностите. Целта е по този начин да се подобри комуникацията между наличните сътрудници и да се привлекат нови млади специалисти.

В служебните чатове, сайтовете на компанията или в пощите им ще бъдат посочвани само функциите на служителя, като например "функция маркетинг" или "функция корпоративна комуникация".

В Alibaba Group е проведено изследване, което показва, че упоменаването на длъжностите влияе негативно върху служителите по времена дискусии и понижава инициативността им. Така например, когато сътрудник види шефа си в чата, той ще предпочете добре да формулира написаното, вместо да говори направо. Анализът е показал, че подобна система е много важна за поколението Z. При липсата на длъжности новите служители много по-свободно ще могат да общуват с топ мениджърите. Промяната повишава качеството на работа, като в някои отдели бързината при изпълнение на определени задачи се е удвоила.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар