Свободата на Хонконг беше убита

в Свят

Административният район Хонконг, който от 1997 година се ползва със специален статут, вече напълно е под контрола на авторитарната комунистическа власт в Китай.

Пекин прие новия закон за сигурността на тази територия, който на практика убива свободата и възможността за съществуването на демократични процеси в Хонконг.

Sky News предаде, че Китай ще накаже всеки, признат за виновен по обвинения за тероризъм и подривна дейност, с доживотен затвор. Онези, които бъдат признати за виновни в сговор с чужди сили, също ще бъдат наказани по възможно най-суровия начин от комунистите в Китай.

Законът за сигурността ще бъде използван от властта в Китай за преследване на протестиращи и опозиционери, които не са съгласни с репресивната политика на континентален Китай. Междувременно „Ройтерс” предаде, че полицията в Хонконг е извършила първия арест след влизането в сила на новия закон. Задържан е активист, който е държал знаме с надпис за независим Хонконг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар