Симеонов: Държавата не ви е заключила по къщите. Всичко работи, с изключение на ресторанти, кафенета, дискотеки

в България

Мерките не трябва да се променят преди епидемичната обстановка да покаже подобрение.

Това заяви пред БНР Валери Симеонов, съпредседател на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ.

Той подчерта, че извънредното положение до 13 май е въведено с решение на Народното събрание и това не може да бъде променено. Мерките обаче можело да бъдат продължени с решение на здравния министър, защото това право му е дадено с решение на парламента.

Симеонов бе категоричен, че извънредното положение трябва да бъде изцяло съобразено с препоръките и решенията на Националния оперативен щаб.

По негови думи изпълнителната власт носи отговорността за живота и здравето на българите и затова трябва да понесе критиките на „тарикатите“, които искат да не се ограничават възможностите им за забавления.

Симеонов категорично отрече да има риск за парламентаризма.

Според него работата на политиците е да осигурят възможност за нормално функциониране на институциите в страната.

„Защо трябва да се изслушва премиерът в парламента? Той не е лекар и не разбира“, заяви той. Според него, ако БСП са искали да разберат нещо, свързано с медицинската проблематика, е трябвало да поканят щаба. „Ако искаха да научат нещо за административните действия за справяне с коронавируса, трябваше да поканят този, който е издал актовете – министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Какво да каже министър-председателят?“, недоумява Симеонов.

Относно мярката 60/40 той изрази мнение, че тя няма да работи и в момента се използва недобросъвестно, повратно и превратно най-вече от „тарикатите“.

По негови думи ограниченията върху дейността на бизнеса не предполагат хората да са си вкъщи. Той посочи, че предприятията у нас работят и няма тежки ограничения както в САЩ и Франция.

„В България всичко работи, с изключение на ресторанти, кафенета, дискотеки. Всичко останало работи. Не е вярно това, че държавата е заключила хората в къщите им“, категоричен бе Симеонов.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар