Симеонов: Магазинерите да се глобяват по 300 лева, ако обслужват клиенти без маска маска

в България

За мен противоепидемичните мерки бяха бързо разхлабени, особено за някои е още рено.

Например провеждането на мачове – там няма никакъв контрол, ще има цели сектори, където ще бъдат празни, но в други ще има големи струпвания, ще се поздравяват, няма да спазват дистанция и ще се заразяват.

За съжаление в Министерски съвет в момента има едно нечисто надпреварване по отношение разхлабване на мерките, кой да бъде по-добър от другия, не слушат щаба, а тези пет човека, които ни спасиха от епидемията ние ги заклеймихме и в момента никой не ги слуша.

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

Другите мерки, с които много се избърза са в любимия ми бранш туризма. Те са освобождаването и разрешаването на работа на дискотеки и барове с препоръката да се запълват само на 50%. Кой ще ходи да ги брои тия 50%!? Това е просто имитация, това е лицемерие. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят, категоричен е Симеонов.

Всеки министър иска да се хареса на хората и затова се разхлабват мерките. Но ние нямаме най-важното условие, което постави щаба – контрола. Аз като пътувам в България по бензиностанции масово не ползват маски, правят ти кафе и ти го дават, а маската отдолу, под тезгяха сложена, коментира Симеонов.

Всички са хора, всички с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази епидемия. Хората трябва да бъдат плашени, защото другата крайност е пълно разхлабване на мерките. Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди с една нова – 300 лева глоба за всеки продавач в магазин, който обслужва човек без маска. Това защо не се направи. Касиерката, която е обслужила днес няколко клиента без маска, да получи глоба за всеки един от тях. И касиерката трябва е с маска, и клинтите й и да не обслужва такива клиенти, които не спазват правилата. И за единия трябва да има глоба, и за другия, посочи той.

Трябва да има будно гражданско съзнание, хората трябва да подават сигнали в полицията, когато видят нередности, че се обслужват клиенти без маски, че има струпвания на хора. А полицията трябва да налага санкции. Не е работа на Фандъкова да излиза и да казва, че глоба от 300 лева е много скъпа, посочи той.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар