Стефан Пройнов и Минеков потвърдиха, че колекцията на Божков е законна!

в България/История

Стефан Пройнов и Минеков потвърдиха, че колекцията на Божков е законна!


Стефан Пройнов: Колекцията на Божков е законна! Ако Божков нямаше чисти патриотични и родолюбиви подбуди дали тази колекция щеше да бъде в България?

Ако той не спасяваше паметници на културата дали щеше да строи музеи в България? Ако той не спасяваше българското за да остане за България защо ще прави най-модерната лаборатория за реставрация у нас? Какво би му попречело да го направи в Германия например? Тогава той щеше да бъде национален герой за чуждата държава.

Той купува тракийски ритони и предмети от чужбина излезли през иманярската мафия от България и ги връщана всички у нас. Служебният министър на културата Минеков в ефира на „ЕвроДикоФ“ потвърди, че „Музеят на Божков е одобрен и носи подписите на три броя министри. Законен е. Тогава защо колекцията беше конфискувана? Съмнявам се да бъде върната.

Трябва да има частни музеи“, коментира още проф. Велислав Минеков. Казвам се Стефан Пройнов, експерт на антично и древно изкуство и смея да твърдя, че колекцията на Васил Божков е от световно културно и историческо наследство и ако не го бяха поръчали отвън днес може би музеят щеше да е отворил врати, а експонатите биха вдъхновявали от най-малките до най-големите Българи. Няма такъв като него, който да събира, издирва и опазва тракийското изкуство в цялата ни история.

Един ден поколенията ще оценят това, което той е направил. Ако смятате неговата мисия за висша степен родолюбие можете да го подкрепите него и гражданско движение „Българско лято” с бюлетина номер 15! И помнете купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако обичате българското и милеете за българската история, подкрепете го!

 

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар