Стефан Пройнов: Как и къде се откриват съкровища?

в България/История

Стефан Пройнов: Как и къде се откриват съкровища?


Стефан Пройнов: Темата за съкровищата винаги е вълнувала умовете на хората от древни векове до днес. Къде и как се откриват съкровищата е тема, която вълнува иманярите, но във всеки един от нас има по един скрит иманяр, да бъдем честни. Аргонавтите и златното руно не са ли организирана иманярска група? Нима всеки един владетел и всяка една война да няма нотка заграбване на съкровища и ценни предмети, и монети? Кой владетел не е търсил съкровища?

Нима армията на Хитлер не е заграбвала ценности?

В Райха са организирали цели експедиции за търсене на артефакти някой дори с магически скрити сили според които ще преобърнат историята на света. Грабели са от офицери до обикновените войници, които са мародерствали загиналите трупове на фронта.

В историята има хиляди описани случай за съкровища, но хората са идвали и са си отивали от този свят, а съкровищата са оставали да лежат в земята или в пещери и тайни трезори. Днес археолози и иманяри откриват тези съкровища, но има технологии и способи за откриването им.

Използва се техника, но трябват и познания къде и как да се търси. Различните съкровища изискват различни познания. За да намерите съкровище от дадена епоха вие трябва да натрупате солидни познание за битовизмът, суеверията, навиците и начинът на живот и култура в дадената епоха и най-важното е да можете да вникните в мисленето на хората от онази епоха. Когато разполагате с този поглед и сте на правилното място като терен и културни пластове можете да създадете предполагаеми зони, в които да търсите така шансовете ви се увеличават като добавите и нужната техника и апаратура Шансовете се удвояват и е въпрос на време, труд и упоритост за да откриете нещо ценно.

Търсачът на съкровища трябва да знае какво търси и къде да го търси, защото и откритите находки си имат параметри на скриване и откриване!

Често това са места в близост до антични пътища и пътни станции – там търговците и пътниците са използвали лесно за откриване природни дадености като скали, големи канари или дървета. Те са зарявяли на плитко парите от продадената стока или парите, с които са отивали да закупят стока от страх да не бъдат ограбени от разбойници в староприемницата  докато нощуват.

По античните пътища са минавали стоките и товарите и са притегателно място за разбойници, които са правили засади и често са избивали жертвите си и така заровените кесии са оставали непотърсени именно заради тази причина по-късно Тамплиерите са охранявали пътищата и са създали и нещо като първата банка така една малка Венеция се е намесила от тук до Йерусалим.

 

Несигурните времена водят след себе си истории за съкровища. И хората са съгласни да разделят част от печалбата за сигурност. И днес съвременните разбойници си плащат в Швейцария парите им да бъдат съхранявани на сигурно място. Има друг вид скрити съкровища в градовете и селата – там между многото очи и уши, тук ще се въздържим от подробности къде и как се крият парите за да не подведем хората да правят щуротии. Но винаги си има технология на криенето и технология на търсенето.

В Социализмът бабите си криеха парите и златата в дюшеци и гардероби, но престъпност голяма нямаше и затова и нямаше много ограбени. Но със сигурност натрупването на богатство създава и едно неудобство къде да ги скрием? Някой си позволяват да ги държат в чекмеджета, други да закопават в градини, трети в планината като всеки сам избира къде да ги скрие, но и винаги ще има и кой да ги търси, но едно е ясно, че съкровищата остават и никой не ги взима със себе си на онзи свят за това и броят им расте.

Иска да ви попитам вие дали знаете за такива случайно или не открити съкровища? Стефан Пройнов: Моля ви в коментарите не цитирайте имена за да не заведете бандити на някой и да му съсипят живота!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар