Стоян Тодоров: Ролята на Джо Байдън в геополитиката в регионаа

в Новини/Свят


Стоян Тодоров: Български филм-разследване разкрива как са свързани конфликтите в Югославия и Украйна и ролята на Байдън
.Миналото като прогноза за бъдещето- филм на Efir info
Българският youtube канал Efir Info пусна филм-разследване, който предоставя факти за участието на настоящия американски президент Джо Байдън в конфликтите в Югославия през 1999 г. и в Украйна през 2014 г. Филма може да се види на платформата Yotube на канала на Efir info.
В сюжета е посочено, че в началото на конфликта в Украйна, през февруари 2014 г., тогавашният президент на САЩ Барак Обама назначава Байдън за официален представител на Вашингтон в Киев.

„Малко по-късно синът му Хънтър Байдън се присъедининява към борда на директорите на газовата компания„ Буризма “(украинска частна компания, – бел. ред). След държавния преврат американците се закрепят още повече в Украйна.
Техни представители се появяват както в икономическите структури, така и в правителството и специалните служби “, се говори още във филма.
Според информация на канала адвокатът на американския президент Доналд Тръмп Рудолф Джулиани заявява, че е успял да събере документи, които демонстрират опити за прикриване на нарушения на закона от компанията Burisma и участието на сина на Джо Байдън в прането на милиони долари .
„Джулиани представя схема, по която 16 милиона долара, от които три се дължат на Байдън-младши, са били изтеглени чрез мрежа от компании, редица от които са разположени в Кипър“, посочват авторите на филма.

Освен това, както е посочено в материала, Байдън е инициирал уволнението на тогавашния главен прокурор на Украйна Виктор Шокин, който твърди, че е планирал разпити и други процедури за наказателно разследване срещу всички членове на борда на компанията Burisma.
Разследването на Шокин е ограничено веднага след свалянето му от длъжност. Случаят Burisma е прехвърлен на друга украинска служба – Националното антикорупционно бюро, което е тясно свързано с американското посолство в Киев.

По-късно, докато работят по друго дело, американските власти публикуваха финансови документи, показващи колко пари е получила компанията на Хънтър Байдън и Арчър, докато Джо Байдън отговаря за Украйна “, се казва във филма.
Говорейки за участието на Байдън в конфликта в Югославия, във филма се твърди, че настоящият американски лидер е изиграл важна роля в администрацията на президента Бил Клинтън през 1999 г., когато НАТО бомбардира Югославия без резолюция на ООН.

„Настоящият президент на САЩ през 1999 г. беше един от най-откровените привърженици на бомбардировките в Югославия и той беше много горд от това. Той каза:
„Предлагам да бомбардираме Белград. Предлагам да изпратим американски пилоти и да взривят всички мостове над река Дрина“, се казва още в материала.
В материала също така се твърди, че преди встъпването в длъжност на Байдън, представители на медиите и анализатори са прогнозирали ескалация на военната ситуация, ескалация на конфликта в Украйна и увеличаване на американската активност на Балканите.

„През пролетта на 2021 г. тези прогнози бяха потвърдени и военната реторика на американската администрация започна да нараства.
На 17 март президентът Байдън даде интервю за телевизионния канал ABC, в което нарече „убиец“ президента на Русия Владимир Путин.
Даже по време на Студената война световните лидери не си позволяваха подобна проява на неуважение един към друг. Редица анализатори смятат, че липсата на извинение от американска страна показва, че подобно твърдение не е било случайно, а добре обмислено и е нова стъпка в информационна.
Филмът завършва със следните думи:
„Бъдещото развитие на международната сцена става все по-плашещо. В средствата за масова информация и в публичните изявления на редица политици, темата за възможни военни действия става все по-често срещана и се превръща в норма за общественото мнение. Следователно личността и средата на новия американски лидер са изключително важни за разбирането на бъдещето и оценката на глобалните рискове по света и на Балканите. “

Пред bultimes сподели Стоян Тодоров

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар