Тежки загуби за алкохолния бранш

в Новини

В зависимост от категорията алкохолни напитки загубите от директни продажби в бранша са между 20% и 45%. При някои марки те достигат дори 60%. „Част от алкохолния пазар е съставен от вносни алкохолни продукти, а затворените граници дават своето отражение. Освен това много контейнери останаха в Китай от януари заради епидемията там”, казва Ралица Скорчева от Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки, цитирана от телевизия Bloomberg. Тя подчерта, че логистичните трудности не са за подценяване.

Загубите не могат да бъдат компенсирани от продажбите в магазините. „Хората са в друго настроение и в магазина гледат да си купят основните продукти. Купуват и алкохолни напитки, но по никакъв начин тези обеми не компенсират загубите от затворените заведения", каза Скорчева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар