Трудна година отчетоха биволовъдите

в Новини

Трудна година за биволовъдите отчете пред БНР за днешния Карамановден, доцент Марина Цанкова, председател на Асоциацията на биволовъдите.

Сушата, високите цени на фуражите и ниската продукция, са били основните проблеми на фермерите през 2020 година. По думите на доц. Цанкова животновъдите са влагали и допълнителни средства за изхранване на биволите дори през летните месеци.

От една страна природните бедствия са повлияли на неблагополучията в бранша, но според доц. Цанкова помощите не са били достатъчни.

Биволовъдите получават по 80 лв. за изхранване на животно. Получена и помощ заради пандемията, която варира от 1500 до 9500 лв. според броя на животните.

„Субсидията за Covid-19 много от фермерите не я получиха по простата причина, че те не можаха да докажат необходимото количество мляко. Какво общо има Covid с доказването на млякото?!“, коментира Цанкова.

Според нея доскоро биволовъдството е можело да се похвали с ръст в броя на животните, но през 2020 г. тази тенденция е била променена.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар