Турция води политика на „тюркизиране“

в Свят

Турция се старае да засили присъствието си в контролираните от нея сирийски територии чрез "тюркизиране". Това заяви посланикът на Сирия в Москва Рияд Хаддад, цитиран от ТАСС.

Турция не се ограничи само с издигането на флага си над "окупираните земи". Тя откри турски правителствени учреждения, води политика на тюркизиране, промени учебната програма, каза Хаддад. Той посочи, че страната му е станала жертва на нов вид посегателство над суверенитета ѝ и на намеса във вътрешните ѝ работи, при което външните играчи явно подкрепят терористичните групировки.

На тези групировки се предоставя военно-политическа и финансова подкрепа от страна на държави, които са забравили за това, че подобна практика е забранена от международното право, отбеляза още дипломатът.

На 9 октомври Анкара започна офанзивата "Извор на мира" в Северна Сирия, която е насочена срещу бойците от Силите за защита на народа. Целта на операцията е създаване на буферна зона край турската граница.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар