У нас има смъртен случай след ваксиниране, но няма доказателства, че е от ваксина

в България

В България преди месец имаше смъртен случай няколко дни след ваксиниране срещу COVID-19, но няма доказателства, че причината е във ваксината.

Това каза на брифинга днес в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Министър Ангелов подчерта, че ваксината не е била на „АстраЗенека“.

Разпространяването на твърдения за опасни ваксини не ни помага, обезсърчава хората и намалява желанието им да се ваксинират, каза още той.

В отговор на въпрос дали премиерът го спира да налага много строги мерки, министър Ангелов каза, че такова твърдение е лъжа.

Няма правилно и неправилно решение, реагираме в движение, каза той в отговор на въпрос колко време има до пълен локдаун в страната. Не се страхуваме от мерките и от прилагането им и ако се наложи, ще го направим, нямаме колебания в тази посока, каза още той.

За неспазване на сегашните мерки министър Ангелов напомни да се изпращат сигнали, които ще бъдат проверявани. За въвеждане на мерки на национално ниво министър Ангелов посочи, че те трябва да бъдат в подходящото време, когато обществото е готово да повярва в тях и да ги спазва.

В Плевен днес ще има протест заради мерките, въведени от вчера. При този протест, събирайки се много хора на едно място, какво ще се случи, ефект ли ще получим или дефект, попита той.

Източник: Novini.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар