Франция с добра новина за борбата с коронавируса

в Свят

Френски учени обявиха, че са разглеждани успешни резултати от тестове на медикаменти за коронавирус, съобщи France 24.

Още през миналата седмица беше съобщено за тестове в страната. Френски учени потвърждават положителното влияние на комбинацията от хидроксихлорохин и азитромицин.

Те вече са публикували резултатите в научен журнал. Тестовете са проведени над група от хора.

Двата медикамента са за борба с малария. Тестван е и ремдесивир, който има противовирусен ефект.

И трите препарата са показали влияние, като холорохинът се препоръчва като противовирусно средство в Китай. Тестовете са проведени в Университетска болница към университета в Марсилия.

Съставена е била група от 30 пациенти. 16 от тях са отказали новите медикаменти и от тях е съставена контролна група.

Останалите 14 пациента в течение на 10 дни са взимали орално по 200 милиграма сулфат на хидроксихлорохин три пъти дневно. Шестима от тях с медикамента са приемали и различни дози азитромицин.

Всички те са били повлияни много добре от лечението. На петия ден всички те са дали отрицателен резултат за коронавирус.

Една от пациентките е приемала хидроксихлорохин в продължение на 6 дни и не се е излекувала. След това са и предложили комбинация с азитромицин и на деветия вече е била здрава.

Учените отбелязват, че групата все пак е била малка. Резултатите обаче могат да се считат за много позитивни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар