Банкнотите говорят: Сигурност на сертифицирането при PMG

в България/История/Новини/Свят

Банкнотите говорят: Сигурност на сертифицирането при PMG


Стефан Пройнов: Сигурност на сертифицирането при PMG
В колекционерството всички ние търсим ниво на сигурност и една от компаниите в света известна като гарант при хартиените пари е PMG

Добрите фалшификатори могат да се снабдят с материали, с които да имитират сертифицирани банкноти.
Днес се продава всякаква техника – принтери, холограмни принтери, макар и със завишен контрол, ламиниращи машини и всички нужни консумативи и материали до които хора с нечисти помисли могат да се доберът.


Снимка:1

Функции за сигурност
Всеки притежател на PMG включва функции за сигурност, които предпазват от измами и опасности на пазара на хартиените пари.

Холограма, сертификационен номер и етикет с воден знак помагат да се потвърди автентичността, а персонализираният релефен печат предотвратява замърсяване. Допълнителните скрити функции осигуряват допълнителни слоеве на защита.

Снимка: 2

Деноминация, серия и тип банкнота
Етикетът с голям шрифт показва специфична информация за вашата банкнота, включително деноминацията, серията и типа на банкнотата.
Ето този текст показва дали банкнотата е в реално обръщение или е излязла от употреба- деноминирана.
Снимка:3

За Ваше улеснение и да се запознаете с приблизителната каталожна стойност тук нагледно се показва.Каталожен номер
Каталожните номера, показани на етикета на PMG, предлагат универсално приета стенограма за описание и каталогизиране на световни книжни пари. Това обикновено са номера на Pick или Friedberg (FR), но понякога са изброени и по-специализирани маркировки.


Снимка 4
ПРИ СВЕТОВНИТЕ БАНКНОТИ (ИЗВЪН САЩ)
Регион, вторична референция, печатница и воден знак
Специфичните за банкнотите подробности за световните банкноти са ясно посочени на етикета PMG за лесно идентифициране и класифициране.


Снимка 5

При банкнотите както и при монетите оценката за качество е от 1 до 70
PMG степен
PMG използва 70-точкова цифрова скала , извлечена от международно признатата скала за оценяване на Sheldon. Валутата не може да бъде оценена по-високо от 65, без да получи обозначението EPQ, а тези с оценка 70 трябва също да имат PMG Star () обозначаване. Множество професионални класери проверяват всяка бележка, предлагайки несравнима точност и последователност. PMG може също да присвои своята запазена марка Star () Обозначение на банкноти, за които се смята, че имат изключителна привлекателност за окото.

Снимка 6
Както споменахме в предишното описание EPQ обозначението
Запазено за банкноти, за които е определено, че имат изключително качество на хартията, обозначението EPQ показва, че те не са били физически, химически или материално обработени, за да придадат външен вид на по-висок клас.

Снимка 7- архив Стефан Пройнов

Родословие
Родословие, описващо текущото или миналото притежание на банкнота или друг важен аспект от историята на банкнота, може да бъде посочено върху сертификационния етикет на PMG при поискване срещу допълнителна такса. PMG ще добави родословни бележки към значими колекции, ако е предоставена достатъчна документация. Родословия също могат да бъдат поискани за автографи с любезност, бележки за табели, бележки за открития, възпоменателни поводи, собствена колекция на подателя и други. PMG може да откаже да признае родословие по свое усмотрение. За да научите повече за родословията, щракнете тук . За разлика от родословията, фантастичните серийни номера, като „Solid #4’s“, подчертани тук, се изброяват автоматично без допълнителна такса.

Същата услуга срещу допълнително заплащане се среща и при сертифицирането на монети .
Стефан Пройнов: Желателно е преди да закупите монети или Банкноти да се допитвате до представителят PMG / или на другите сертифициращи компании с който работите да чуете друго мнение.
Все пак две мнения са повече от едно а три мнение са повече от две.

Най трудните за намиране банкноти си остават тези сгрешените с маркировка -ERROR.

При съмнение, че дадена монета или банкнота е манипулирана не купувайте.

Източник: pmgnotes.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.