Боян Чуков: Самият факт, че си напуснал България, не те прави по-интелигентен

в България

Боян Чуков: Самият факт, че си напуснал България, не те прави по-интелигентен Все по-често ме изумява нравоучителния и полупросташки тон във ФБ на някои нашенци, които живеят в чужбина.

Те постоянно обвиняват българите, които живея в нашата страна, че не ги разбират „тези работи“ и са много изостанали.

Само щото „нашенците“ били живеели в чужбина. Самият факт, че си напуснал България не те прави по-интелигентен, стойностен и знаещ от тези, които са си останали по родните места.

Снизходителният и нравоучителен тон е релефен признак за неинтелегентност и липса най-малкото на възпитание.

Повтарянето на наратива от 90-те на миналия век в нравоучителните тиради е сигурен признак за липса на елементарна грамотност и отсъствие на ментално развитие за сметка на консуматорските пориви.

Но слава Богу! В чужбина живеят и много изключителни наши сънародници, които следят пулса на родината и вникват в процесите, които протичат у нас.

Преживяват искрено това което се случва в България. Всички трябва да бъдем единни, да се уважаваме, да се вслушваме един в друг и да си помагаме. Това е задължителноq ако искаме да видим светлина в тунела, но не от насрещния влак.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*