За феновете на руски автомобили: Kamaz напомниха за себе си с модела Chelnok

в Свят


Истината е, че Kamaz отговориха на предизвикателството на времето и машината отговаря напълно предизвикателствата на бъдещето. Ако на предното изложение Kamaz показаха кабина с кухня и баня за шофьора то това е напълно нова концепция. Без кабина, без шофьор и не много красив, Kamaz напомниха за себе си с модела Chelnok, напълно автономен камион. Определено това е най-нестандартният проект на компанията в историята й.

От две години производителят работи в сферата на автономните технологии и вече показа няколко разработки, но Chelnok е в най-напреднал стадии.

Дължината му е 8 метра, тежи 8 тона заради тежките литиево-йонни батерии и има пробег 50-60 км. Може да носи 10 тона и се контролира от автопилот, сензори, радари и камери. Достига максимална скорост 90 км/ч, която е ограничена в момента на 40. Мощността е 340 к.с. и се разпределя на двете оси.

През 2015 г. компанията показа модела 5350, който има система за разпознаване на пътни знаци и други участници в движението, а миналата година 4308 с екипировка за автономност като камери, радари и лидар.

Моделът бе наречен Odysseus. А преди две години се появи минибуса 1221 SzATL, изработен от композитни материали и с електрическо задвижване.

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар