Изпълнителят на паднала изолация: Срам ме е, не съм спал от притеснения!

в България

Изпълнителят на паднала изолация: Срам ме е, не съм спал от притеснения! „Ще ремонтираме и ще поставим нова топлоизолация за наша сметка.“

Това заяви собственикът на фирмата, която е направила санирането на блок 11, което падна върху детската площадка в пловдивския район „Тракия“ вчера заради силните пориви на вятъра, предаде агенция „Фокус“.

Той сподели, че проблемът е в силния вятър. На въпрос дали е направил ремонта качествено и съобразно всички изисквания, той отговори по следния начин:

„Да ви кажа, аз тая работа не я работя от вчера, минах през обекта, където е станал проблемът. На места дюбелите са изтървали, на места дори са се скъсали и половината са останали в панела, а другата половина е хвръкнала. Много са причините.

Най-големият проблем е, че не можахме да запечатаме калкана както трябва, защото влязох в болница за операция по спешност, хвана и лошо време зимата и оттам е тръгнал целият проблем„.

Строителят обясни, че след като се изчистят боклуците, ще се подготви калканът наново, за да се монтира топлоизолацията. Това обаче ще стане, след като се оправи времето и се възстанови, като ще бъде изцяло за негова сметка.

„Вината е моя, клиентът не е виновен, че аз съм се разболял и съм влязъл в болница„, коментира той и сподели, че не може да посочи на каква стойност са щетите, тъй като има нови цени на материалите. Изолацията е била изпълнена от алпинисти, като този път (бел. ред. – на поправката) дори ще се „престараят“ с дюбелите.

„От 2004 година работя и за първи път ми се случва подобно нещо – за първи път ми се отлепя топлоизолация и не мога да си позволя това да стане втори път.“

На другата част на блока, която също е санирана от същата фирма, ще бъде направен оглед, но след като стихне времето, обеща строителят.

„Ще направя всичко възможно този резил да не се повтори, защото за мен това е голям резил и просто ще дам всичко от себе си, след като се възстановя, да го направя по-най-бързия начин.

Дори ще го правим под надзора на районния архитект, ако трябва. Срамът ми е много голям, от притеснения не съм спал снощи. Трябва да направя всичко възможно да се изчистят тези боклуци, радвам се, че няма пострадали хора и деца, защото човешкият живот не може да се върне„, заключи строителят.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*