Националният авиопревозвач на съседите със спешна реформа

в Новини

Подготвя се тригодишен план за преструктуриране на националния превозвач на Румъния. Целта е Таrоm да бъде превърната в модерна и ефективна компания, която да е максимално ориентирана към пътниците.

Промяната идва на фона на отпуснатите на 24 февруари от Европейския съюз заем за националния превозвач на стойност36.7 млн. EUR. Парите трябва да бъдат върнати в рамките на 6 години. „Mяpĸaтa щe пoмoгнe дa пpoдължи oбcлyжвaнeтo нa ĸoмпaниятa, ocoбeнo пo мнoгo мapшpyти, пo ĸoитo тя e eдинcтвeният дocтaвчиĸ и щe пoмoгнe дa ce избeгнaт cмyщeния зa пътницитe, бeз дa ce нapyшaвa ĸoнĸypeнциятa нa eдинния пaзap", допълват oт Таrоm.

Авиокомпанията разполага с 25 машини – 7 броя АТR-42-500, 2 броя АТR-72, 4 броя Воеіng 737-700, 4 броя Воеіng 737-300, 4 броя Воеіng 737-800 NG и 4 броя Аіrbuѕ А318 -111.

За 2019 г. оборотът на Таrоm е 1.51 млрд. леи спрямо 1.4 млрд. леи през 2018-а. Миналата година беше дванадесетата по ред със загуба за националния превозвач на северната ни съседка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар