Опасност от манипулиране цената на тока

в България

Опасност от манипулиране цената на тока

Свободният пазар на ток може да бъде манипулиран от търговците, което е забранено, става ясно от мотивите на депутати към предложение за промени в Закона за енергетиката.

Внесоха премени в Закона за енергетиката
Ще следят за изпиране на пари

Има опасност от манипулиране на цената на тока, става ясно от мотиви на депутати от ППДБ към предложени от тях промени в Закона за енергетиката.

Проблемът ще стане особено актуален при излизане на домакинствата на свободния пазар на ток.

Към момента законодателството позволява недобросъвестни участници на пазара на електроенергия и газ да заобиколят контролните механизми на КЕВР, посочват депутатите.

Самата Комисия е с недостатъчни правомощия за контрол, поради ограничените възможности за сезирането й за нарушение.

Предложенията предвиждат за нарушения на пазара на ток КЕВР да може да бъде сезирана и от потребителски и граждански организации в енергетиката.

Освен това налаганите от КЕВР санкции за манипулиране на пазара ще бъдат записвани в публичен регистър. Така всички ще видят кои са некоректните търговци.

Депутатите предлагат участниците на пазара на енергия да подлежат на контрол за пране на пари.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.