Очаквани проблеми в Ерусалим

в Свят

Заседание на израелското правителство, предвидено за днес и по време на което израелският премиер Бенямин Нетаняху трябваше да поиска одобрението на кабинета за анексиране на части от Западния бряг, беше анулирано, съобщи канцеларията на премиера, предаде Франс прес.

След като във вторник американският президент Доналд Тръмп представи плана си за разрешаване на израело-палестинския конфликт, израелски представители казаха, че проектът за анексиране на долината на река Йордан и израелските селища на Западния бряг, предвиден в плана на Тръмп, ще бъде представен още тази неделя на израелското правителство.

Но сега представител на канцеларията на премиера каза, че заседанието няма да се състои, без да уточнява защо.

ado.vbg.slave(9);

В петък Лондон предупреди Израел срещу всякакво анексиране на части от Западния бряг, който е окупиран от 1967 г. от еврейската държава и където живеят над 400 000 израелци.

Посланикът на САЩ в Ерусалим Дейвид Фридман пък заяви, че Израел може да анексира, без да чака селищата, но зетят на Тръмп – Джаред Къшнър, който бе и архитект на плана за мир, каза, че иска израелското правителство да изчака след изборите на 2 март в еврейската държава.

Вчера палестинският президент Махмуд Абас обяви скъсване на всички отношения, в това число и по въпросите на сигурността, между палестинската автономия и Израел и САЩ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*