Популацията на дивата свиня е намаляла повече от два пъти за месеци

в Новини

Популацията на дивата свиня е намаляла повече от два пъти за месециПопулацията на дивата свиня е намаляла повече от два пъти в сравнение с пролетната таксация, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Коректното попълване на формулярите, предоставени на ловците, за данните за дивата свиня ще помогне за изготвянето на актуален мониторинг по новата методика, която е в ход от началото на ловния сезон.

Показателни за извършване на мониторинга са първите четири и последните четири ловни излета. През първите четири ловни излета ловците са попълнили 117 000 формуляра, данните от които показват, че популацията на дивата свиня е намаляла повече от два пъти в сравнение с пролетната таксация.

Според обобщените цифри 20 000 диви свине обитават ловните полета на страната ни, а в определени региони броят им е минимален. Най-малко диви свине са забелязани на територията на Регионална дирекция по горите /РДГ/ – Русе.

Най-голяма е популацията на вида на територията на РДГ – Кърджали и РДГ – Смолян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от Новини

Отидете горе