Президентът Радев от Гърция: НАТО не бива да бъде въвлечена във войната в Украйна

в България

Президентът Радев от Гърция: НАТО не бива да бъде въвлечена във войната в Украйна „НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. НАТО не бива да допуска да бъде въвлечен в тази война.

Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици.“

Украйна освобождава хиляди затворници, за да могат да се бият срещу Русия

В Лондон заговориха за частично разоръжаване на Русия

Това отговори президентът Румен Радев по време на международния икономически форум на The Economist в Гърция на въпрос от Даниъл Франклин – главен редактор на изданието. Българският държавен глава коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО – Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса. Всички съюзници са ангажирани в подкрепата си към Киев. Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши“, каза Радев.

„Това е борба за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците“, допълни още той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.