Телефоните са преносител на зараза. Как да почистим и дезинфекцираме смартфона си

в България

Тестовете показват, че COVID-19 има силата да живее във въздуха дори няколко часа. На някои повърхности може да прекара дори 2-3 дни, преди да умре.

По-важно от всякога е да спазваме добра хигиена на тялото и притежанията ни.

Най-добрият начин да се предотврати разпространението и заразяването с коронавируса според експертите е честото миене на ръце. Към него добавяме дезинфекциране на повърхностите, които използваме в ежедневието.

Не достатъчно хора обаче осъзнават колко важно е да държим смартфона си чист поне колкото ръцете.

Как правилно да дезинфекцираме мобилните си устройства?

Компании като Apple дори включиха на сайтовете си информацията, че може да се използват кърпички за дезинфекция, без това да увери устройството.

Имате нужда от какъвто и да е продукт с поне 70% съдържание на спирт – кърпички, напоено памуче и т.н. Няма нужда да натискате силно, просто се постарайте да почистите цялото устройство – без значение от модела и марката.

„Не използвайте белина. Не допускайте влагата да проникне в отворите , не потапяйте своето устройство в какъвто и да е почистващ препарат.“, пишат още от Apple.

Отново повтаряме, че е важно нашите телефони, таблети и т.н., да са почистени. Проучвания сочат, че на пластмаса и стомана, коронавирусът може да стои жив до 3 дни.

Все още се изследва колко дълголетен е, когато е на стъкло. Да не забравяме обаче, че много от нас имат пластмасови протектори на екраните си. Или пък имаме метални елементи по корпуса. Смартфоните наистина са много подходящи за пренасяне на всякакви зарази.

Източник: kaldata.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар