Тръмп подписа санкциите срещу „Северен поток-2“

в Свят

Американският президент Доналд Тръмп подписа санкциите срещу компании, изграждащи газопровода "Северен поток – 2" между Русия и Германия. Минути след анонса от Белия дом швейцарска компания, участваща в проекта, обяви преустановяване на работата, съобщава БНР.

Санкциите, подписани от Тръмп са част от по-големия законопроект за американските военни разходи през идната година. Конкретните мерки срещу газопровода целят ограничаване на руското влияние в Европа. Тръбите под Балтийско море позволяват руски доставки на природен газ за Германия, като се заобикалят Украйна и Полша.

Разширението на Северен поток трябваше да заработи в средата на следващата година, но американските санкции поставят срока под въпрос. Веднага след като Тръмп финално одобри мерките срещу бизнеси, участващи в проекта, базираната в Швейцария компания "Олсийс" (Allseas), занимаваща се с полагането на тръбите, обяви преустановяване на работата. В официално заявление, цитирано от ТАСС, от компанията обявиха, че ще очакват разяснение относно санкциите от американското правителство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*