Аптекари в Китай се възползват от вируса

в Свят

Градските власти в китайската столица Пекин ще налагат тежки глоби на аптеките, които са повишили цените на хирургическите маски. Предвижда се спекулантите да бъдат глобявани с 3 милиона юана, което е около 430 000 щатски долара.

В последните пет дни вървят редовни инспекции дали някой злоупотребява с цените на маските, които се търсят много заради вируса от Ухан. Проверяват се и цените на други продукти, свързани с предпазване от заразата, като дезинфектанти и предпазно облекло.

Досега са регистрирани 31 нарушения на ценовата политика, съобщават властите в Пекин. Един от най-драстичните случаи бил с аптека, която повишила цената на предпазните маски 6 пъти, предаде БНТ.

Градската управа в Пекин призова гражданите да следят за спекулации и да подават сигнали. В магазините и аптеките в многомилионната столица още от миналата седмица се наблюдава недостиг на маски, които хората масово купуват, за да се предпазят от евентуално заразяване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар