Борисов поздрави банкерите и имениците за Никулден, забрави моряците и рибарите

в България

“Днес е светъл християнски празник – Свети Николай Чудотворец!

Честитя на всички именици!

Поздравявам бургазлиите за празника на техния чудесен град, а банкерите за професионалния им празник! Бъдете здрави и щастливи!“.

Това написа тази сутрин в профила си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Явно в бързината да отправи честитката си, премиерът е забравил, че днес празнуват и хората с много по-древна препитание от банкерите.

Това са рибарите и моряците, както и всички други професии, свързани с морето. Те смятат Св. Николай за свой покровител заради това, че подчинява бурите и ураганите.

Вероятно грешката на премиера Борисов е от недоглеждане. Дано обаче той да я поправи, защото Никулден е важен не само за Бургас, а за цялото ни Черноморие, за моряците и рибарите, които плават по Дунав и за още много хора, тачещи днешният ден като свой професионален празник.

Източник: Petel.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар