Депутатите да започнат да си заработват заплатите

в България

Депутатите да започнат да си заработват заплатите

България в продължение на четири години е в тежка политическа криза. Причината са недостатъчната образованост на много политици и техният нисък морал. Недостатъчни са образоваността и политическата култура и на голяма част от избирателите.

Защо съм възмутен и правя тия тежки констатации? Защото в Народното събрание е събран елит, който прахосва милиони левове на българските граждани, чиито пари биха могли да се използват за водоснабдявания, пътища и много други полезни неща… Защо критикувам избирателите? Защото голяма част от тях не осъзнават, че са работодатели на този партиен и парламентарен елит. И като работодатели българските избиратели трябва да искат парламентаристите и партиите да си заработват заплатите и субсидиите, които получават.

Всички тези мрачни и нелицеприятни констатации ме навяват на мисълта, че в България трябва да бъде направена сериозна промяна на правилата, законите и дори конституцията. Време е партиите да захвърлят знамената на глупостта и да развеят знамената на науката и трудолюбието в полза на българските граждани. Това означава организацията на обществото да има завършен вид и България да бъде правова държава.

През годините въпреки клетвите на партиите, че се борят срещу корупцията в България, бе извършена несправедлива приватизация, крадат се обществени средства при строителството на пътища, газопроводи, вземат се необезпечени кредити и много други. Не трябва да остават ненаказани хора, които нанасят морални и материални щети на обществото.

Илия Кръстев, с. Войнягово, общ. Карлово

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.