Ердоган: Срещата в Берлин е важен етап за прекратяване на сраженията

в Свят

Срещата на високо равнище в Берлин е важен етап за запазване на примирието в Либия, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от АФП, часове преди откриването ѝ. „Според нас срещата на високо равнище в Берлин е важен етап за затвърждаване на примирието и за напредък към политическо решение“, каза турският държавен глава на летището в Истанбул преди да се качи на самолета за Берлин.

„Надеждите, породени от примирието и от срещата на високо равнище в Берлин, не бива да бъдат пожертвани заради амбициите на привържениците на кръвопролитието и хаоса", допълни той.

Прeдcтaвитeли нa нaд дeceт държaви, включитeлнo и турcкият прeзидeнт Рeджeп Тaйип Eрдoгaн, държaвният ceкрeтaр нa CAЩ Мaйк Пoмпeйo и руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин ce oчaквa дa учacтвaт днec в кoнфeрeнция в Бeрлин, цeлящa дa ce пocтигнe мир в Либия. Зa учacтиe във фoрумa, чийтo дoмaкин e гeрмaнcкият кaнцлeр Aнгeлa Мeркeл, ca пoкaнeни cъщo прeмиeрът нa мeждунaрoднo признaтoтo либийcкo прaвитeлcтвo Фaйeз Caрaдж и кoмaндирът нa т.нaр. Либийcкa нaциoнaлнa aрмия Хaлифa Хaфтaр.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар