Журналист: Хората не гласуват, защото виждат всички 7 смъртни гряха у политиците

в България

Журналист: Хората не гласуват, защото виждат всички 7 смъртни гряха у политиците

Обикновено съм много оптимистичен, като дойдат избори, но този път не съм, защото виждам много деструктивни процеси, които в дългосрочен план могат много да навредят на цялото ни общество.

Ние започваме да се лишаваме от неща, които смятахме за даденост. Например демокрацията като такава. Колкото и да е лоша партийната система, нищо по-добро не е измислено.

Някак си е нормално ние да имаме властта да избираме, да има избори, да гласуваме.

Но този инструмент толкова много се изхаби и партиите, които би трябвало да са представители на народа, толкова се разпарчедосаха и станаха радикални, че вече изглежда не е нормално да гласуваш за партия и се търсят нови модели. И тук идва заплахата от тоталитарно управление, което все повече зрее.

И това се случва не само в България, случва се и в Централна Европа, но ние на Балканите винаги прекаляваме и на нас ще ни се изсипе в по-голяма степен.

Това коментира пред Нова нюз журналистът Владо Йончев.

Защо смятам, че вървим за съжаление към тоталитаризъм? Нормално е д агласуваме и не е нормално да се купуват гласове, но в действителност се случва точно обратното и дори МВР не се впечатлява от това, че в момента върви пазаруването на гласове по списъци и то с държавни пари, коментира той.

Българските избиратели виждат в политиците всички 7 смъртни гряха, описани в Библията. И затова не ходят да гласуват. Хората искат да видят у тях седемте добродетели, а не седемте гряха, коментира журналистът Едуард Папазян.

Смятам, че осмите избори, които май се задават, ще бъдат фатални. И тогава да не стане сценария, който колегата вещае, коментира той.

Не бива да гласуваме срещу, а „за“. Съветвам всички да отидат да гласуват, но не виждам за кого, посочи той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.