Искра Михайлова на Цънцарова: Да, въглищните централи в комплекса „Марица Изток“ могат да бъдат запазени до 2100 г.!

в България

Искра Михайлова на Цънцарова: Да, въглищните централи в комплекса „Марица Изток“ могат да бъдат запазени до 2100 г.! „Нашите кандидати за кметове добре познават регионите и хората, натрупали са контакти и са готови да управляват общините. Това е много важна задача.“

Това заяви в бТВ кандидатът за кмет на Стара Загора от Възраждане Искра Михайлова.

„Старозагорци ме познават добре още преди да вляза в политиката, със защитаваните от мен каузи“, категорична бе тя.

На въпрос, какви са ѝ шансовете да стигне до балотаж, Михайлова посочи – много големи. „Виждам голямо неодобрение на старозагорци към настоящото управление на града.“

„При такъв комуникативен център, какъвто е община Стара Загора, икономическото ѝ развитие не е положително. Тя е един от много лошите примери, в които изостава от другите общини в областта. Вече изоставаме и от Казанлък, освен от Гълъбово. Визията на партия Възраждане за една община, било то и нашата трябва е тя да е в приоритетите и нуждите на гражданите ѝ, а не спрямо моментно отпуснатите средства. Европейските пари могат да са само спомагателно средство на това, което един градоначалник може да направи“, категорична бе тя.

Михайлова посочи, че на 11 октомври ще бъде представена и програмата ѝ и кандидатите за общински съветници.

„Протестът на миньорите и енергетиците до Стара Загора не са проблема, а част от решението му. Благодарна съм, че те обръщат внимание на цялата българска общественост върху това, което ние от Възраждане искаме да бъде направено“.

„Сега ни се представят европари по Плана за възстановяване и устойчивост или по Плана за справедлив преход по отношение на териториалните планове, но за да ги вземем трябва да затворим работещо и независимо производство на електроенергия, което е ключово не само за Стара Загора, но и за цяла България. В този случай не трябва да спазваме нищо по този план, не искаме тези средства. Искаме нашата държава да бъде енергийно независима и да можем да работим„, категорична беше Михайлова.

По думите ѝ не европейското законодателство трябва да е водещо за България. „Ние сме суверенна държава, надявам се не само по документи.

Искра Михайлова обърна внимание на водещите, които оставиха темата чак накрая в разговора, че гражданите на Стара Загора са поставили като проблем номер 1 затварянето на Минно енергийния комплекс по начина по който е започнато от ГЕРБ и довършено от ПП-ДБ. „Две години от Възраждане се борим да запазим енергийния комплекс. По думите ѝ е абсолютно реалистично въглищните централи в комплекса „Марица Изток“ да бъдат запазени до 2100 година. Можете да видите, какви са залежите от въглища и да го потвърдите.“

Провокирана от водещата, че трябва преминем към зелена енергия, Михайлова я попита: „Коя е тая зелена енергия г-жо Цънцарова? Тази, заради която изсякохме стотици декари гора от зеления пояс около ТЕЦ-а, за да сложим фотоволтаици ли? Всъщност това е едно огромно европейско лицемерие. Отново провокирана, че цената на електроенергията /от централите/, щяла да е по-скъпа, Михайлова посочи, че това не е така: „2/3 от електроенергията се формира нагоре, заради въглеродните емисии. От Възраждане подхващаме инициатива, тази политика да бъде променена на европейско ниво. Ние трябва да защитим енергийната си сигурност“, заключи тя.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар