Мразеха го, защото е славянин. Освиркваха го, защото не се вместваше във фалшивите им ценности

в Свят

Мразеха го, защото е славянин. Освиркваха го, защото не се вместваше във фалшивите им ценности Мразеха го, защото е славянин.

Освиркваха го, защото не се вместваше във фалшивите им ценности, защото биеше кумирите им, как смееше; през зъби признаваха победите му, чудеха се как да ги омаловажават, спираха го да играе, защото не бил ваксиниран, арестуваха го, държаха го десет дни изолиран и накрая го експулсираха, само за да подарят победата на Надал в Австралия, не го пускаха да влиза в САЩ, пак заради ваксините.

Kато не могат да го бият на корта, използваха фалшиви поводи, ненавиждаха го, защото след всяка голяма победа подчертаваше, че е започнал развитието си като спортист под бомбите на същите тези „аристократи“, накрая побързаха да го пенсионират, отминало му било времето, да се маха, вече бил жалък, не му признаха дори това, че няколко седмици след операция на коляното стигна финал на Уимбълдън.

Накрая, на любимите им червени кортове, точно на Ролан Гарос, където си раздаваха кралски коронации, той би Надал, а на финала и грижливо подготвяния му наследник.

И с последната точка, спечелена с убийствен удар, в който вложи всичко преживяно, им затвори устата. От яд набързо го скриха от екрана, минаха веднага на други незначителни състезания, само и само да не покажат триумфа му.

Който осмисли въобще провеждането на тази мърлява олимпиада в столицата на грозното и извратеното, а не в столицата на красотата и свободата.

Богомил Бонев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.