Над 2000 заразени от коронавируса

в Свят

Броят на заразените с коронавируса в Китай надхвърли 2000 души. Информация, публикувана от Комитета по хигиена и здравеопазване на КНР, заболелите вече са 2027 души, а смъртните случаи – 57. По-рано китайските власти съобщиха, че броят на заболелите е 1975 души.

Подозрения за заразени с коронавирус има за 2700 души, но диагнозата им все още не е потвърдена. Над половината от случаите – 1052 души, идват от провинция Хубей, която се явява начална точка на разпространение на вируса. Следва провинция Джънзян със 104 случая и Гуандун с 98 заболели.

Случаи на заболели от новия тип вирус се наблюдават във всички китайски провинции, включително Пекин – 51 и Шанхай – 40 души.

С цел ограничаване разпространяването на коронавируса лекари съветват да не се посещават пазари, на които се продават месо и морски продукти, както и да се избягват масови културни мероприятия. Да се пие само бутилирана вода, а храната да е термично обработена преди консумация. Да се ползват маски и да се мият ръцете преди храна и след посещение на места с много хора.

Китай изпитва съществен недостиг на медицински защитни костюми и започва внос от чужбина. „Провинция Хубей се нуждае от 100 000 комплекти медицински защитни костюми на ден. Това е близо 3 млн. единици на месец. Само 40 китайски предприятия в 14 провинции могат да произевждат такава екипировка, която да отговаря на държавните изисквания. Тяхната обща производителна сила е близо 30 000 комплекта на ден“, каза китайският министър на промишлеността и информацията Ван Цзянпин.

След възстановяване на 40% от производството страната може да задоволи само половината от своите нужди, което е огромен проблем. „ще предприемем мерки за увеличаване на производството от 40% на 100%. Също така ще направим корекция в експорта на продукцията, така че да може да задоволим вътрешния пазар“, допълни Цзянпин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар