Предупреждение: Тръмп води САЩ към поредната пагубна война

в Свят

Видни представители на Демократическата партия в САЩ реагираха с остри критики на снощния ракетен удар по летището в Багдад, извършен по нареждане на президента Доналд Тръмп, прие който беше убит видният ирански генерал Касем Солеймани, предаде Ройтерс.

Бившият вицепрезидент и вероятен съперник на Тръмп в битката за Белия дом на изборите тази година Джо Байдън обвини президента, че е "хвърлил пръчка динамит в буре с барут".

"Нито един американец няма да оплаква смъртта на Касем Солеймани, който подкрепяше терора и сееше хаос. Това обаче не оправдава предприетия от Тръмп неимоверно ескалиращ ход в един вече достатъчно опасен регион. Ние можем да се окажем на ръба на грамаден конфликт в Близкия изток. Тръмп дължи на американския народ обяснение за стратегията и плановете за поддържане на безопасността на нашите войници и нашия дипломатически персонал, на нашите хора и на нашите интереси – както тук, в страната, така и зад граница, и на нашите партньори в региона и извън него", посочи Байдън.


ado.vbg.slave(9);

По подобен начин се изрази и сенатор Елизабет Уорън, една от кандидатките за президентската номинация на демократите.

"Солеймани беше убиец, отговорен за смъртта на хиляди хора, включително стотици американци. Но този безразсъден ход ескалира напрежението с Иран и засилва вероятността от повече смъртни случаи и от нов близкоизточен конфликт. Нашият приоритет трябва да бъде избягването на нова скъпоструваща война", обяви Уорън.

Лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси обвини администрацията на Тръмп, че е извършила въздушния удар без консултация с Конгреса и без получаване на парламентарно разрешение за използване на военна сила срещу Техеран.

"Това рискува да провокира още по-опасна ескалация на насилието", каза тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар