Първата работа на кмета Васко Милионера е да си вдигне заплатата 3 пъти от 2 900 на 9 000 лева, колкото взима премиера!

в България

Първата работа на кмета Васко Милионера е да си вдигне заплатата 3 пъти от 2 900 на 9 000 лева, колкото взима премиера! София тъне в мръсотия и с разбити улици и булеварди, на Витошка няма разминаване от нелегални мигранти, но работата на кмета Васко Ухото е не да чуе ропота и гнева на столичани, а да вдигне цели 3 пъти своята заплата и заплатите на бюрократите от ПП и ДБ, които инсталира във властта.

Самият Терзие е наследник на червени генерали от ДС с големите червени куфарчета от зората на Прехода и създаде мита, че е въшлив с милиони, когато влизаше във властта.

Всъщност, вдигането на заплатите бе едва третата работа на Терзиев и Борис Бонев. Първата бе столицата да остане без коледна украса и с една златна арка от “Али Експрес” между розови еднорози, а втората бе да се нареже с флекса паметника на Съветската армия заедно с майката и детето.

Заплатата на кмета на София да стане колкото министерската. Такова предложение е внесено в Столичния общински съвет и предстои да се гласува следващата седмица. Вносители са председателят на общинския съвет и още петима общински съветници от различни партии.

В момента кметът на Столичната община взима 2900 лева. Уловката обаче е, че всички заплати на новите тунеядци от общинската бюрокрация на ПП и ДБ в София ще скочи по три, защото са вързани с тази на кмета. Предложението е заплатата му да стане над 9000 лева. От заплатата на кмета обаче се формират и възнагражденията за останалите постове.

Заплатите на заместник-кметовете, например, са 80% от кметската заплата.В момента те получават около 2300 лева на месец, а според предложението – възнаграждението им трябва да стане около 7300 лева.
Предложението е заплатата на председателя на Общинския съвет да се вдигне от 2600 лева на около 8200 лева на месец. Общинските съветници също ще получават повече пари.

А именно – вместо 1800 лева, месечната им заплата ще стане около 5800 лева.

“За мен няма личен интерес. Важно решението, което трябва да се вземе, е, за да може хората, които работят да знаят, че са достойно възнаградени. Не може да нямаш достойно заплащане и да искаш да бъде защитен добре”, посочи още той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.